Van je overgewicht afkomen is niet altijd een gemakkelijke opgave. Vooral als je altijd een gezond gewicht hebt gehad, maar langzaamaan wat kilo’s aangekomen bent. Om dan af te gaan vallen is afvallen en sporten onder begeleiding niet zo een verkeerd idee. Velen hebben dit al met succes uitgeprobeerd.

Goede uitkomst

Het afvallen en sporten onder begeleiding is voor veel mensen een goede uitkomst. Er kan dan een gedetailleerd stappenplan worden gevolgd. Dit biedt een houvast en daarnaast wordt je ook nog eens ondersteund wanneer je er doorheen zit. De persoonlijke coach zal helpen met de vetrandjes van je lichaam te laten verdwijnen. Sommige mensen proberen dit in eerste instantie zelf. De expertise van een personal coach kan echter net het extra zetje geven. Hij heeft dit namelijk al vaker meegemaakt en weet precies wat er wordt verlangd.

Resultaatgericht werken

Het is belangrijk doelen te stellen en deze kenbaar te maken aan de personal coach. Zo kan er resultaatgericht gewerkt worden. De personal coach gaat proberen onder zijn begeleiding dit vastgestelde doel te behalen. Dit houdt elkaar scherp en hij blijft je pushen om dat resultaat dan ook daadwerkelijk te halen. Vaak worden er ook wekelijkse metingen gedaan, zodat je kunt zien of het ook daadwerkelijk goed verloopt.

Gratis intake

Als je twijfelt welke sportschool jou het beste kan helpen, is het altijd mogelijk om op intakegesprek te gaan. Zij kunnen dan vertellen wat ze jou exact bieden en hoe ze kunnen helpen jouw doelen te behalen. Daarnaast is sommige organisaties ook de eerste les nog een proefles. Zo zit u nog nergens aan vast na de eerste les. Zo een eerste les geeft vaker een beter inzicht dan wanneer er een kennismakingsgesprek plaatsvindt. Schroom dus niet om na te vragen of dit tot de mogelijkheden behoort.

Voedingsschema aanvragen

Bij sommige organisaties is het ook mogelijk om een voedingsschema aan te vragen. Het sporten alleen namelijk is vaak niet genoeg. Het voedingsschema kan meer structuur bieden aan uw voedingspatroon. Vooral de combinatie tussen sporten en gezond eten is vaak ideaal.